Om Alarmtech

Alarmtech är ett svenskt företag med mer än 30 års erfarenhet av tillverkning, utveckling och försäljning av högkvalitativa säkerhetsprodukter.  Våra produkter är utvecklade i samarbete med världsledande distributions- och installationsbolag och utformade för att uppfylla de höga krav som olika marknader och nationer kräver.  
Vi har specialiserat oss på magnetkontakter, glaskross-, chock- och seismiska detektorer samt strömförsörjning till säkerhetssystem. Vi har även optofiberlarm och tillbehör för att underlätta installationen, såsom kopplingsdosor, reläkort, karmöverföringar mm.
Produkterna används för många olika installationer såsom millitära, industriella, banker, butiker, shopping centra samt privata hem.

 

Alarmtech är ett registerat varumärke.

 

Kontor i Stockholm

Vårt kontor ligger i Sollentuna med närhet till Arlanda och Stockholm.
 
 

 

Eget lager med de flesta produkter

Alarmtech har ett brett sortiment av larm detektorer, strömförsörjning och installations materiel för larm- och säkerhetsbranschen.
Vi har eget lager på ca 1000 m2 i Sollentuna med de flesta av våra produkter på lager för att snabbt kunna leverera till våra kunder.
Våra produkter säljs idag till mer än 20 länder och fler länder har visat sitt intresse.

 
 

 

FATUM

Alarmtech köpte under 2016 upp Fatum AB, ett välrenommerat företag som sedan 1995 varit drivande och har en stark marknadsposition i Sverige och Norge.  Fatum AB tillverkar Svenska kvalitets produkter av kopplingsdosor och kopplingsplintar samt annan installationsmateriel för larm-, passer-, tele- och brandinstallationer. Produkterna håller mycket högkvalitet och är väl utformade för att ge en enkel och säker installation. Tack vare att kopplingsdosorna är hallogenfria och gjorda av specialplast som uppfyller högsta brandklass UL 94-V0 passar produkterna i både larm och brand anläggningar där både krav på miljö och säkerhetsklass krävs

 

CERTIFIKAT

De flesta av våra produkter är certifierade av SBSC.
För övriga marknader har vi EN, VdS, F&P, INCERT och GOST  certifikat.

 

TILLVERKNING I EGEN FABRIK

Alarmtech utvecklar produkter i egen regi och tillverkning sker i vår fabrik som ligger i Gdanskområdet i Polen.

 

KVALITET

Kvalitet är vårt ledord. Fabriken drivs i enlighet med TQM, Total Quality Management, som beskriver en process av ständig kvalitetsförbättring på alla nivåer i företaget. Vi utför fullständig testning av varje komponent i produktionen. Detta sker i flera olika steg och därefter läggs det till ett statistiskt urval för kontroll och sluttestning av färdiga produkter. I enlighet med ISO certifieringen kan varje produkts komponenter spåras och följas upp.

Fabriken är EN; ISO9001:2008 och EN;ISO14001 certifierad men även certifierad enligt militär standard, bl.a. NATO.
Allt för att kunna leverera säkerhetsprodukter av högsta klass.

 

Eget försäljningskontor i Polen

I Gdansk, Polen har vi också ett försäljningskontor. Kontoret är på 500 kvm och rymmer försäljning, lager, logistik och teknisk support för den Polska och Östeuropeiska marknaden. Marknaden i Öst sätter stor vikt vid lokal närvaro med försäljning och marknadsföring på eget språk. Lokal närvaro är därför nödvändigt för att lyckas på den ökande Polska och Östeuropeiska marknaden. Vi startade vår försäljning år 2002 i Polen och ser en stor växande marknadspotential här.


 

Vår produktion